פעם קראתי באיזה מקום שהסלט הזה הוא הסלט שמישל אובמה (או שמא היה זה אובמה בעצמו) ההכי אוהבת.
האמת היא שיותר משמעותי בעיני היא העובדה שאצלי בבית אוהבים אותו. אפשר לשחק עם המרכיבים ובמקום קוביות בטטה צלויות אפשר להוסיף קוביות דלורית צלויות או כמה פיסות של מנגו.
העיקר לדאוג לאיזון טעמים נכון בין החמוץ,המתקתקת והמלוח.
במילים אחרות- שיהיה טעים!!
לשים את קוביות הבטטה הקטנות על נייר אפייה, לפזר מעט שמן זית, ולאפות בתנור חם עד להזהבה. לקרר ולשמור.
להניח 2 כפות שמן זית בסיר, להוסיף את הקינואה ולטגן מעט.
להוסיף את חלב הקוקוס וכוס מים ולבשל 20 דקות.
כשמתקרר מעט להוסיף את הבצל הירוק, הסילאן, מלח, רוטב סויה ומיץ לימון.. לטעום ולתקן את איזון הטעמים-מתקתק, חמוץ, מלוח.
להעביר לקערת הגשה, לפזר למעלה את השקדים וגרעיני הדלעת ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
1 כוס קינואה אדומה שטופה ומסוננת
שמן זית
1 חלב קוקוס
1 כוס מים
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות של ס"מ
2 בצל ירוק קצוץ
שקדים מולבנים
גרעיני דלעת
2 כפות סילאן
רוטב סויה
מיץ מלימון אחד
פטרוזיליה קצוצה