חותכים לקוביות את העגבניות והמלפפונים.
חותכים את הבצל לרצועות דקות
קוצצים את הפלפל האדום.
חותכים פרוסה של כחצי ס"מ מהלימון וקוצצים אותה על קליפתה ומוסיפים לסלט.
מתבלים סשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל.
מעבירים לקערת הגשה, מפזרים למעלה את הזיתים ואת הגבינה או מניחים אותה
כמו ביוון ב"בלוק" אחד.
אפשר לפזר על הגבינה אורגנו יבש.
4 עגבניות
4 מלפפונים
בצל סגול
חופן זיתים שחורים
חצי פלפל אדום
100 גרם גבינת פטה
שמן זית
מלח
פלפל שחור
רבע לימון