החורף מאתגר אותנו במציאת מרקים חדשים. קצת נמאס מהמרק הכתום, ממרק העוף וממרק העגבניות. שילובים חדשים של חומרי גלם עושים לי את זה.
נזיד סמיך טבעוני, בריא מחמם משביע. תענוג.
בסיר מרק מניחים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים כשבע דקות עד שהתערובת נעשית שקופה.
מוסיפים את החלק הלבן של עלי המנגולד שקצצנו ואת הפטריות הקצוצות ומאדים עוד מספר דקות. מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים, מכסים במים כחמישה ס"מ מעל הירקות. מתבלים ומבשלים כ 45 דקות. לקראת הסוף משליכים פנימה חופן אפונה ירוקה קפואה.
מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל וסוחטים מיץ לימון לתוך המרק לפני ההגשה.
500 גרם עדשים חומות או מנומרות שטופות היטב.
2 בצלים גדולים קצוצים
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 מקלות סלרי קצוצים
1 סלסלת פטריות שיטאקי קצוצות
(או חבילת שיטאקי מיובשות שהושרו שעה במים רותחים ונקצצו)
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים.
2\1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
חופן אפונה ירוקה קפואה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
חוואיג' למרק