ארטישוק ירושלמי הוא בכלל לא ארטישוק ואין לו שום קשר לירושלים. אבל מה זה חשוב? מדובר בירק כעור שדורש קילוף,ניקוי והתעסקות קטנה אבל בישול או צליה בתנור עם שמן זית ושום הופכים אותו לתבשיל מעודן שמתאים לגמרי למסעדות גורמה.
קנו רק את הפקעות הישרות ללא "פקעות משנה" שבוקעות מהן. שיהיה קל לקלף.
כשנחה עלי הרוח בעונת הארטישוק אני קונה, מקלפת, שוטפת ומקפיאה . שיהיה...
לפרוס את הבצל והכרישה לטבעות, לאדות בשמן זית, כשנעשה שקוף להוסיף את הדלעת, הארטישוק ,וחצי צרור כוסברה. להוסיף את התבלינים ולכסות במים. ולבשל לפחות 45 דקות עד ריכוך מלא. לטחון בבלנדר מוט, להוסיף את חלב הקוקוס, לטעום ולתקן את הטעם. להוסיף את המחצית השנייה של הכוסברה, לטחון שוב ולכבות. אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה ולא לוותר על אגוז המוסקט הטרי. המרק סמיך עשיר בטעמים ומיוחד
1 בצל גדול
3 כרישה
פיסת דלעת גדולה חתוכה לקוביות
קילו וחצי ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לטבעות עבות(כלומר לא להתאמץ יותר מדי)צרור כוסברהאגוז מוסקט (לגרר טרי לא לקנות טחון)!)מלח ,פלפלחלב קוקוס פחיתמים לכיסוי ועוד שני ס"מ