אני מתה על חומרי גלם חדשים. ישר זה עושה לי באזזז בראש ואני חושבת איך לגייס אותם לטובתי.
איך לקצר זמן הכנה, איך ללכלך פחות כלים (הכי חשוב)איך להכניס עוד טוויסט חדש ומעניין באוכל, והכי חשוב, להקפיץ במדד הבריאות והטעם.
האתר שלי איננו מסחרי ואף חברה לא רודפת אחרי כדי שאקדם את מוצריה. אבל פתיתי הכרובית והברוקולי הקפואים שיצאו עכשיו לשוק הם שיחוק אמיתי בעיני.
לקראת החג יעופו פה מתכונים מפוארים ומפומפנים ואני דווקא חושבת על הילדים שיחפשו על שולחן החג לא כתף של ג'ירפה ולא פילה של בת יענה אלא את הקציצות ברוטב סמיך שהם אוהבים (ותכלס מי לא) אבל שיהיו רכות טעימות ובשביל אמא-וללא גלוטן וסוכר ועם המון ירק שהם לא יחלמו שהכנסנו להם אותו בהפוכה.)
נהדר . גם המבוגרים ילקקו את האצבעות.
לשים את כל חומרי הקציצות יחד עד שחשים שהחלבון השתחרר והעיסה נעשית דביקה. טועמים ומתקנים את הטעמים אם יש צורך.
מחממים סיר שטוח עם מעט שמן זית ומטגנים קלות מזני הצדדים. מוציאים לקערה. באותו סיר מוסיפים אם יש צורך כף או שתיים שמן (השומן מהבשר כבר נמס והצטרף לחגיגה בסיר). מוסיפים את הצל הקצוץ ואת השום ומאדים יחד כחמש דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, מים עד מחצית מגבה הסיר, מתבלים בכמון במלח ופלפל ומרתיחים. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה.
הקציצות נהדרות עוד יותר ביום שאחרי.
1 ק"ג בשר טחון
1 שקית פתיתי ברוקולי קפואים-להפשיר ולסחוט את הנוזלים
5 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
1 בצל קצוץ דק
שלוש כפות שמן זית
2 כפות כמון
1כפית בהרט
1 בצל קצוץ דק
מלח
פלפל
לרוטב
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1 רסק עגבנית ללא סוכר 250 גרם
מים
פלפל
מלח
כמון