מעורב ירושלמי

 אצלי בית של בנים. המשמעות מלבד הבגדים הזרוקים על הרצפה היא שהולך פה הרבה בשר.

ויסלחו לי הצמחונים והטבעונים. גם ארוחה שמרכזה דג נחשבת פה בבית לארוחה שיש בה רק מנה ראשונה....

אז בשר. והרבה.

מעורב ירושלמי הולך מצויין. מדובר במנה שיש בה קצת התקשקשות בהכנת הבשרים אבל בסופו של דבר מתקבלת מנה גדולה, מגוונת ומשמחת. רוב העבודה הוא בניקוי הלבבות ובהכשרת הכבדים על האש.

אני משתמשת בגז גריל במרפסת לצליית הכבד, 

את הלבבות מנקים מהשומן והקרום העוטף אותם וחוצים לשניים. את חזה העוף חותכים לקוביות וזוהי כל ההכנה.

מי שלא נמנע מגלוטן או מיני מאפים יכול לאכול מה כזו בתוך טורטיה. לבנים מורעבים זה פתרון מצוין.

 

 

 

רמת קושי
רמת בישול2

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדיםתמיד

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מטגנים את פרוסות הבצל עד שיזהיבו בסיר שטוח ורחב (סוטאג')
כשמזהיב, להזיז את הבצל הצידה ולהכניס את חזה העוף, הטחול והלבבות ולטגן עד שמשנה את הצבע. להוסיף את התבלינים ואת הכבד ולבשל יחד הכל עוד כרבע שעה.
נפלא עם טחינה למעלה וסלט קצוץ טרי בצד.


instructions
מצרכים

2 בצלים פרוסים לפרוסות
6 כפות שמן זית
400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
250 גרם לבבות עוף, נקיים, חצויים לשניים
400 גרם כבדי עוף מוכשרים על האש, חתוך לרבעים
150 גרם טחולי עוף נקיים
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית חוואיג' למרק
מלח
פלפל שחור